duminică, 19 ianuarie 2014

100 de zile în Carpați - o expediție solitară

Bună,

Numele meu este Alex și sunt pasionat de munte. Mi-am propus ca în această vară să fac o drumeție de 100
de zile, colindând lanțul muntos al Carpaților, de acolo de unde încep, de la Orșova, și până la Bazinul Vienei.

Din câte cunosc, traseul pe care mi l-am propus nu a mai fost parcurs de nici un alpinist sau iubitor al muntelui. Am apreciat că îmi vor fi necesare cam 100 de zile pentru a străbate cei aproximativ 1500 de km, dintre care 750-800 se parcurg pe teritoriul României, iar restul prin Ucraina, Polonia și Austria.

Am creeat deci acest blog cu intenția de a publica - în timp real - jurnalul acestei călătorii fantastice, începând cu pregătirile și terminând cu impresiile de final.

Voi publica aici poze, hărți, informații despre pregătirile pe care le fac.

 Întrucât mi-am propus ca această expediție să o fac numai cu piciorul, pe tot parcursul ei - și pe cât posibil, numai pe munte, evitând zonele populate, voi avea asupra mea un echipament complet de supraviețuire - apelând pe cât posibil cât mai puțin la confortul cabanelor întâlnite în drum.


Cei care aveți experiență în domeniu, mă puteți ajuta cu sfaturi și sugestii sau cu comentarii pertinente la materialele pe care le voi posta aici.

Alex.

14 comentarii:

  1. http://www.carpati.org/stire/100_de_zile_in_carpati/3892/

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut!
    Eu am facut ceva asemanator cu ceea ce faci tu acum 2 ani - prin Dobrogea - am mers 404 km in 25 de zile, pe jos cu un rucsac de 20-30 kg. Am conditie fizica si toate cele. Am multe recomandari de facut - ca de la un calator la altul - dureaza prea mult sa le scriu - poate discutam la un skype sau un telefon.
    De asemenea am experienta pe munte suficienta, echipament, etc - nu cara mai mult de 25% din greutatea ta - 30 de kg e prea mult si se va simti in genunchi, spate si umeri. Dupa 3-4 zile consecutive de mers te vei blestema!
    Vorbim!
    O seara faina!
    T.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,mi-ar placea sa schimbam impresii,eu sint receptiv la sfaturi si idei,cred ca ai multe lucruri frumoase de povestit.
    Nr meu este 0720066601
    Abia astept sa stam de vorba

    RăspundețiȘtergere
  4. Doi ani la rand am fost pe jos intr-o tura pe tarmul romanesc al Marii Negre, aprox. 300 km in 18 zile, respectiv 14 zile. In primul an, echipamentul a ajuns sa cantareasca 32kg cu apa suplimentara, in al doilea, nu m-am ridicat mai mult decat 20kg. Nu se compara cu mersul pe munte, dar nici mersul pe nisip nu e floare la ureche. Succes in expeditie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie ! Multumesc de incurajari,si tu poti veni o peroada,daca vrei, o zi ,doua ,o saptamina sau cit poti:)

      Ștergere
  5. Mult succes !
    Acum vreo 30 de ani facusem un plan asemanator, in cele mai mici amanunte, pe zile, doar pe teritoriul Romaniei...Atat se putea la vremea aceea...
    Din pacate a ramas in stadiul de proiect, intr-un caiet,...pe undeva, pentru ca nu am putut gasi niciodata 2 luni libere,de concediu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc !Sa fie ! Si tu poti veni cu noi daca vrei ,o zi doua, o saptamina sau cit se poate.Ne dam un punct de intalnire undeva pe traseu si mergem impreuna cit iti permite timpul :)

      Ștergere
  6. Mult success, Alex!
    Sunt convinsa ca experienta va fi cu totul deosebita! Sper ca vei avea din plin suportul iubitorilor de munte experimentati... eu din pacate nu sunt in masura sa iti dau sfaturi, nu am fost in nici o expeditie mai lunga de o saptamana...
    O sa iti urmaresc cu mare interes traseul... am si eu in plan sa fac un traseu in Carpati, in schimb eu m-am gandit doar la arcul carpatic romanesc...
    Ai planificat deja in ce perioada vei porni la drum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! Sa fie !! M-am gandit ca sa plecam in Mai si o sa tina probabil pina in August inclusiv,in Romania o sa mergem aproximativ primele doua luni,daca vrei poti sa ni te alaturi si tu o perioada,o zi,cateva zile,si mergem impreuna,ne dam intalnire la un punct din traseu si mergi cu noi cat poti :)

      Ștergere
  7. Să nu omiteţi să-i vizitaţi pe românii din Silezia (Piotr Kochut din Koniakow) şi Moravia (vlahii din Valašské Meziříčí). Sunt convins că aveţi tot ce vă trebuie, doar semnalez pentru cei interesaţi hărţile montane digitale publicate de polonezi: http://www.e-gory.pl/index.php/Mapy-online/Beskidy-Sygnatura/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de harti,si o sa ii vizitam cu siguranta si pe ei ! :)

      Ștergere